Normal 957e3d9618da3174c9f81fb52d0fb799e6b09c4d

RTM PortParty

Make this event a lifesaving event

 

KNRM 

De historie van de KNRM gaat terug tot 1824. Het redden van schipbreukelingen was in 1824 geen vanzelfsprekendheid. Pas na een scheepsramp en een zeldzame reddingspoging, waarbij zes redders verdronken, ontstond een georganiseerd reddingswezen met reddingstations langs de kust.

Sinds het ontstaan van de KNRM in 1824 hebben vrijwilligers zich ingezet om met gevaar voor eigen leven mensen in nood op zee te redden. De verhalen daarover zijn soms bloedstollend spannend. Dat vrijwilligers daartoe in staat waren – en nog steeds zijn – heeft te maken met moedig optreden en met steeds beter reddingmaterieel, waarmee de redders naar zee konden.

KNRM Reddingstation Dordrecht: De historie van KNRM station Dordrecht begint bij de Dordtse Reddingsbrigade. Vanaf mei 2007 zijn de DRB en de KNRM een samenwerking aangegaan inzake de hulpverlening in de veiligheidsregio Zuid Holland Zuid. De DRB is toen aangewezen als gelieerde van de KNRM. Op 12 juli 2008 werd het KNRM reddingsstation Dordrecht geopend.

 

Help mee en... "Make this event a lifesaving event"

 

RTM Port Party

RTM Port Party is een feest voor iedereen die de haven van Rotterdam een warm hart toedraagt. Het is de plek waar we de wereld van de haven en die van de stad bij elkaar brengen. 

Al vanaf de eerste editie in 2011 trekt dit feest meer dan 1200 gasten. Daarmee is de RTM Port Party uitgegroeid tot één van de grootste informele maritieme netwerkevenementen van Nederland.